MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po...
fot. Tatiana Volgutova/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Grzyby

Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po obróbce termicznej i nie poddawać ich ponownemu podgrzewaniu. Te produkty z natury należą do ciężkostrawnych, a ich ponowne ogrzewanie może nasilać dolegliwości trawienne.

Dodatkowo po kolejnej obróbce termicznej grzyby wydzielają toksyczne związki, które wywołują niestrawność, ból brzucha oraz biegunki z domieszką krwi.

W niektórych badaniach zaobserwowano również, że jedzenie grzybów po ponownym podgrzewaniu może zaburzać rytm pracy serca.

Zobacz również

Selekcjoner Ukrainy: Nasi piłkarze czują się w Polsce komfortowo

Selekcjoner Ukrainy: Nasi piłkarze czują się w Polsce komfortowo

Nie szata zdobi człowieka, ale wiele może o nim powiedzieć. Wystawa “W Gorsecie"

Nie szata zdobi człowieka, ale wiele może o nim powiedzieć. Wystawa “W Gorsecie"

Polecamy

W tych klapkach na lato stopa wygląda bosko. Zakochałam się w obuwiu Ewy Wachowicz

W tych klapkach na lato stopa wygląda bosko. Zakochałam się w obuwiu Ewy Wachowicz

To wręcz nieprawdopodobne. Czy czysta woda może tuczyć? Zobacz wyniki badań

To wręcz nieprawdopodobne. Czy czysta woda może tuczyć? Zobacz wyniki badań

Szczepić trzeba nie tylko dzieci. Jest kalendarz szczepień dla dorosłych

Szczepić trzeba nie tylko dzieci. Jest kalendarz szczepień dla dorosłych